AZC-scholieren bouwen eerste kastelen in modelspoormuseum

SNEEK - Kinderen van AZC-school Master Amiko bouwden gistermiddag met in totaal 1600 houten blokjes de eerste bouwwerken in het kader van de blokkenbouw uitdaging in het Nationaal Modelspoor Museum in Sneek.

Tijdens de blokkenbouw uitdaging strijden ze met andere basisscholen uit Sneek om het mooiste en fraaiste bouwwerk.

Ieder team heeft hiervoor twee uur de tijd. Iedere week bouwt 1 team een bouwwerk, deze wordt daarna gefotografeerd en tentoongesteld in het museum. Vrijdagmiddag 29 maart wordt tijdens een bijzondere finale bekend gemaakt welke school met welk team de uitdaging 2019 gewonnen heeft. De winnende school ontvangt de volledige museum blokkendozen set cadeau.

De bouwwerken worden door een vakkundige jury beoordeeld. De jury bestaat uit Jan Willem van Beek (museum manager), Marcel Hectors (DiColore), Annemarie van der Reijden (Akte2) en Simon Meijer (museum educatie coördinator).

Tot eind maart is in het museum de tentoonstelling “Magazijn van de dromen” te zien. Een bijzondere expositie over zeer herkenbaar houten speelgoed en kunstnijverheid, geproduceerd in het Ertsgebergte, Oost-Duitsland. Deze expositie heeft het museum geïnspireerd voor de grote blokkenbouw uitdaging 2019.