Tankstation in Heeg schenkt 7817 euro aan lokale verenigingen

HEEG -Tankstation Peut Attema in Heeg schenkt 7817 euro aan lokale verenigingen. Het geld komt uit de actie Tank&Schenk – met en voor elkaar bij het tankstation van Sicco Attema.

Attema stapte een paar jaar geleden over op het nieuwe merk Peut en introduceerde een bijzonder spaarsysteem. Een spaarsysteem waar de lokale gemeenschap en landelijke doelen van kunnen profiteren. Bij elke liter brandstof wordt één cent tegoed opgebouwd. De klant kan dit tegoed na elke tankbeurt doneren aan een vereniging of stichting naar keuze via de iPad aan de kassa. Op een digitaal scherm in de shop wordt de tussenstand van de gespaarde bedragen weergegeven. Stichtingen en verengingen in de gemeenschap worden op deze manier gesteund.

Inmiddels is er weer een jaar gespaard voor de verenigingen en stichtingen. De bedragen zijn aan de verenigingen geschonken. Alle donaties bij elkaar hebben het bedrag van 7817 euro opgeleverd. Ondertussen zijn al meer dan 50 verschillende verenigingen aangesloten bij het Tank&Schenk programma. Deze verenigingen zijn zeer divers; van voetbalverenigingen in Heeg, Gaastmeer, Oudega en Hommerts-Jutrijp tot aan muziekkorpsen, scholen en culturele doelen.

Exploitant Sicco Attema zegt: ,,Toen wij ons bij Peut aansloten, was het afwachten hoe de klanten zouden reageren. De resultaten zijn boven verwachting gebleken. We krijgen heel veel prettige en positieve reacties van zowel de lokale bevolking als van toeristen. Het geeft een gevoel van wederzijdse waardering.”