Jubileumconcert ISO-Streekkoor

BALK Het 50-jarig bestaande ISO–Streekkoor uit Oudemirdum geeft zaterdag op 9 maart vanaf 20.00 uur een jubileumconcert in de Paadwizer te Balk.

Thema is ’Litte wy musyk meitsje..’. Dat is een uitspraak van dirigent Joeke Hoekstra van het ISO-Streekkoor. Hij is op meerdere terreinen actief in de muziek, want naast het dirigeren van koren in de provincie is hij ook regelmatig orkestleider bij de musical “The Lion King” in het Circustheater. Ook is Hoekstra docent aan het conservatorium in Groningen. De algehele leiding van dit bijzondere concert is bij hem in goede handen.

Bijzonder, niet alleen vanwege het 50-jarig jubileum, maar ook omdat het koperkwintet van Pro Rege uit Heerenveen met vaste pianist Bram Stellingwerf er een onvergetelijke, muzikale avond van zal maken. Het koperkwintet wordt gevormd door Anja Rooda (cornet); Hielke Wijnstra (cornet); Inge Bergsma (alt); Jeroen Zijlstra (euphonium) en Jacoba Dijkstra (esbas).

De complete brassband bestaat uit 25 koperblazers en een aantal slagwerkers. Pro Rege is het afgelopen jaar in de eerste divisie Nederlands Brassband Kampioen geworden.

Het ISO-Streekkoor heeft een mooi programma ingestudeerd met naast vele andere bijzondere muziekstukken het oratorium “Schepping” van Johan Bredewout als hoogtepunt in ons programma. Koor, pianist en het koperkwintet gaan samen onder leiding van Joeke Hoekstra “Schepping” uitvoeren, waarbij beelden de muziek zullen ondersteunen.