Koormuziek en cabaret

SNEEK - Met de familievoorstelling Muziek van beneden trapt Theater Sneek het programma van week 10 af. Verder koormuziek uit Finland, dans met Isabelle Beernaert, cabaret met Arie en Silvester, de Kleine Zeemeermin, Piter Wilkens en Bye Bye Baby.

In Muziek van beneden woensdag 6 maart in de grote zaal van Theater Sneek draait het om een straat ver weg van de natuur waar mensen en andere dieren dicht op elkaar wonen. Ze kennen elkaar en toch ook niet. Ze leven langs elkaar heen én zijn samen.

Meesters & Gezellen brengen donderdag 7 maart in cappella koormuziek de kleuren van Finland naar de Zuiderkerk in Sneek. Meesters & Gezellen wordt door de Finse dirigent Nils Schweckendiek, dirigent van het Helsinki Chamber Choir en de vier Meesters zijn ervaren leden van dit internationaal vermaarde koor.

In de dansvoorstelling Le Temps perdu van Isabelle Beernaert donderdagavond in het Theater is gewoon doen uit de tijd. Goed is niet goed genoeg. Het moet fantastisch zijn. We willen het ultieme geluk en altijd. Maar juist door af en toe een beetje ongelukkig te kunnen zijn, vermijd je het echte ongelukkig zijn.

Arie en Silvester, de mannen die jaren werden gevreesd door het gegoede cabaret zijn vrijdag terug van weggeweest met Wie? In deze ‘BEST OF’ show komen Arie en Silvester nog eenmaal. Alle onvergetelijke acts worden afgestoft, voorzien van een nieuwe jas en keihard door je strot geduwd! De twee heren gaan als vanouds te keer.

Na vele wereldberoemde sprookjes te hebben omgetoverd tot succesvolle musicals, presenteert Van Hoorne Entertainment zaterdag 9 maart haar elfde sprookjesvoorstelling: De Kleine Zeemeermin De Musical. Duik mee in het eeuwenoude verhaal van de Kleine Zeemeermin die verliefd wordt op de knappe mensenprins.

Frisicana ll, zaterdagavond in de Noorderkerkzaal, is de geheel nieuwe avondvullende voorstelling van Piter Wilkens, Marcel Smit en Gurbe Douwstra Ook nu is er een selectie gemaakt van de mooiste liedjes uit het eigen repertoire van Douwstra, Smit en Wilkens, aangevuld met werk van artiesten die hen hebben geïnspireerd.

Maas Theater en Dans brengt zondagmiddag vanaf 14.30 uur de familievoorstelling Bye Bye Baby, een voorstelling met duizend imaginaire vriendjes. Het gaat over de grote overgangen die ieder mens in zijn leven doormaakt. Zoals die grote overgang van de basisschool naar de middelbare. Inclusief workshop voor basisschoolverlaters vanaf 13.15 uur (op = op).