Confettikanon Oeletoeters nu sneeuwkanon

SNEEK - Carnavalsvereniging De Oeletoeters heeft het veelbesproken confettikanon ‘Spuit 11’omgebouwd tot sneeuwkanon dat zaterdag de binnenstad van Sneek gaat bedekken met een wit laagje.

Het sneeuwkanon wordt, om het werpbereik te vergroten tot zo’n 15 meter, ondersteund door het oude confettikanon, dat met zijn krachtige luchtstroom een fantastische hoeveelheid sneeuwvlokken over een grote afstand liet neerdwarrelen.

Deze sneeuwvlokken bestaan uit een schuim, dat na een korte tijd geen enkel residu achterlaat en bovendien milieuvriendelijk is. Dit in tegenstelling tot de confetti, die maanden na de carnavalsoptocht nog zichtbaar was tussen de tegels en klinkers.

Het moge duidelijk zijn, dat het nu ook gebeurd is met confetti van CV De Oeletoeters, die overal in de winkels opdook, soms tot plezier, vanwege de drukte, soms tot ongenoegen omdat de deur openstond en confetti, zonder uitnodiging, naar binnen woei.

Het nieuwe sneeuwkanon rijdt gaat zaterdag 2 maart vanaf 14.00 u tot circa 16.00 u mee in de 43e Carnavalsoptocht. CV De Oeletoeters ziet iedereen graag aan de route en hoopt, dat de bezoekers het maatschappelijke doel De Cliniclowns zullen steunen met een bijdrage.

ROUTE: Van Giffenstraat, Almastraat, Stationsstraat, Martiniplein, Oude Koemarkt, Hoogend, Singel, Kleinzand, Jousterkade, Oosterdijk, Wijde Burgstraat, Nauwe Burgstraat, Schaapmarktplein, Grootzand, Oude Koemarkt, Oud Kerkhof, Marktstraat, Leeuwenburg, Schaapmarktplein, Nauwe Burgstraat, Kruizebroederstraat, Wijde Noorderhorne, Parkstraat, ontbinding  Bolswarderweg, Oude Dijk.