Themabijeenkomst maatschappelijk verantwoord ondernemen in Heeg

SNEEK Karin van der Haar, speelster van het Nederlands zitvolleybalteam op de laatste Paralympische Zomerspelen, geeft morgenavond woensdag 27 februari een spreekbeurt tijdens een bijeenkomst voor maatschappelijk ondernemen bij Veenstra Fritom in Heeg.

Tijdens de ondernemersavond op initiatief van de gemeente Súdwest-Fryslân geeft wethouder Maarten Offinga van economische zaken het startsein voor de inschrijving van de Ondernemersprijs. De winnaar wordt later dit jaar gekozen, tijdens een thema-avond op 15 november (Dag van de Ondernemer). Met het instellen van de ‘Ondernemersprijs Súdwest-Fryslân’ wil de gemeente ondernemers stimuleren bij te dragen aan een duurzame samenleving, waarin iedereen meedoet. 

Bedrijven die bewust bezig zijn met de impact van hun activiteiten op mens, milieu en bedrijfsvoering (de zogeheten drie p’s – people, planet, profit), kunnen voor de prijs worden voorgedragen. ,,Er zijn ondernemers die dit al jaren doen en een voorbeeld zijn voor anderen”, zegt wethouder Maarten Offinga van economische zaken. ,,Voor deze koplopers hebben we alle waardering. Met deze ondernemersprijs willen we hen publiekelijk belonen.”

Het inleidende programma vanaf 19.30 bestaat uit een introductie van gastbedrijf Veenstra Fritom en de Ondernemersvereniging Heeg.