Neptunia laat op stoom tegen DWK

SNEEK - De waterpoloheren van Neptunia’24 kwamen gisteren in de competitiewedstrijd tegen laagvlieger DWK uit Barneveld laat op stoom. In zwembad ‘it Rak’ ging de wedstrijd tot de laatste periode gelijk op en pas daarin trok de Sneker equipe de gashendel open: 14-10.

De ploeg van speler/coach Arjen van Leeningen had eigenlijk de gehele wedstrijd het overwicht maar liet de Barnevelders iedere keer langszij komen. Bij met name afstandsschoten zag de thuisploeg er niet al te best uit.

Bij het aanvangen van de vierde en laatste periode gingen de koppen nog eenmaal dezelfde kant op en werden de gasten vervolgens zorgvuldig aan de zegekar gebonden.

Volgende week is de kraker tegen lijstaanvoerder WSG DraGor uit Drachten. De aanvang is om 18:15.

Doelpunten Neptunia’24: Sander van der Molen en Wessel Westra (beiden 5x), Arjen van Leeningen, Dennis van der Veldt, Rick Lunter en Rutger van Leeningen (allen 1x).

De waterpolodames van Neptunia’24 boden in 'it Rak' goed partij aan het op de derde plaats staande VZ&PC uit Vriezenveen, maar trokken toch aan het kortste eind: 4-5. De Snekers waren vanaf de eerste minuut te afwachtend. In de aanval kreeg de ploeg die verdedigend niet onaardig speelde het niet voor elkaar om de wedstrijd naar eigen hand te zetten. Na een 0-2 achterstand ging het beter en keerde de spanning in het duel terug.

Doelpunten: Joni de Graaf (2x), Simone van der Zwan en Celeste Brouwer (beide 1x).