Fenna Feenstra vijfde op lijst SP Europees parlement

SNEEK - Fenna Feenstra, voormalig inwoner van Sneek en nu woonachtig in Hoornsterzwaag, staat op een vijfde plek op de kandidatenlijst van de SP voor het Europees parlement.

Fenna was al eerder voor de SP Statenlid in Fryslân en kandidaat voor de Tweede Kamer. In het dagelijks leven is zij docent bio-informatica bij de Hanze Hogeschool Groningen. De SP stelde de SP-kandidatenlijst voor het Europees parlement gisteren vast.

De kandidatuur van Fenna wordt van harte ondersteund door de Friese Statenfractie waar zij nu voorzitter van is. Statenlid Machiel Aarten: ,,Zware onderwerpen als milieu, landbouw, gentechnologie en genetisch gemanipuleerd voedsel maar ook onderwerpen zoals de rechten van de mens, vragen op Europees en mondiaal niveau om veel ervaring en inhoudelijke vakkennis. Fenna heeft die kennis en heeft daarnaast eigenschappen die wij binnen de SP graag zien; vasthouden, je vastbijten als een tijger, luis in de pels durven zijn bij grote vervuilers en dat combineren met inhoudelijke argumenten.”

Fenna Feenstra zelf zegt naar Europa te willen omdat ze haar idealen van solidariteit, menselijke waardigheid en gelijkwaardigheid wil verwezenlijken. ,,De mensen die dat tegenhouden zitten in Brussel. Dus daar moet ik strijden voor die waarden. De weeffouten van het grootkapitaal moeten uit de EU. De industrie zit nu veel te veel aan tafel van het bestuur. Nu wegen de interne marktregels zwaarder dan de rechten van mens en dier. Mijn partij gaat strijden voor andere regels en een ander verdrag. Regels die de industrielobby aan banden legt en een verdrag waar het belang van mens, milieu, dier en democratie leidend is.”