ONS kansloos tegen Zeeuwse periodekampioen

SNEEK Na een rampzalige start met twee tegengoals binnen vijf minuten ging ONS Sneek er vanmiddag op eigen veld kansloos af tegen HSV Hoek. De Zeeuwse titelkandidaat pakte met overtuigende 1-5 overwinning het tweede periodekampioenschap.

Binnen een minuut was het al raak op het Zuidersportpark. De spelers van ONS leken vooral het voorjaarszonnetje te koesteren want Kyle Doesburg werd geen strobreed in de weg gelegd. Van dichtbij prikte hij raak. 

Vlak daarna was de defensie van ONS weer niet bij de les tegen het veel scherper begonnen Hoek dat wel mazzelde dat de arbitrage een overduidelijke overtreding op de verder onzichtbare ONS'er Martijn Barto over het hoofd zag. De 41-jarige goalie Barry Ditewig was te laat en de bal ging op de stip. Een kolfje naar de hand van Doesburg die vanaf elf meter zijn 18e seizoenstreffer noteerde.

In de 20ste minuut was het al 0-3 na een puntgave actie van Rik Impens. Met een even simpele als geniale beweging speelde hij zich vrij om de te ver voor zijn doel staande Ditewig met een afgemeten lob te verschalken. ONS stond er bij en keek er naar. De ploeg die in aanvallend opzicht helemaal niks in de melk te brokkelen had, ontsnapte in het vervolg van de eerste helft aan een nog grotere achterstand.

In de 56ste minuut deed de ingevallen Tom Arissen zelfs wat terug. Maar de stille hoop op meer bij ONS werd twee minuten later de grond ingeboord toen Serge Fatima de bal in eigen doel werkte. In de 62ste minuut bepaalde Gianni Tiebosch van Hoek de eindstand op 1-5.

Hoek is derde op de ranglijst. ONS blijft veertiende, precies boven de nacompetitiestreep. Het gat met SJC, dat tot opluchting van ONS met 3-1 verloor van mede-degradatiekandidaat De Dijk, bleef 6 punten.