Remy van Kesteren, de rebel van de harp

BALK - Remy van Kesteren, de rebel van de harp, komt zaterdag 2 maart om 20.30 uur optreden in de Treemter in Balk.

Als klassiek geschoolde harpist gaat Remy van Kesteren in Releave op ontdekkingstocht naar andere genres. Met pop, minimal en improvisatie creëert hij zijn eigen muzikale wereld. In zijn programma Releave zoekt Remy het avontuur met eigen composities: een mengeling van neo-klassieke minimal, electronica en jazz, waarbij de grenzen tussen genres en vormen worden overschreden. Hij durft met zijn muziek het avontuur op te zoeken en experimenten aan te gaan.

Op zijn tiende studeerde Remy van Kesteren al aan het conservatorium en voordat hij was afgestudeerd organiseerde hij twee succesvolle edities van zijn eigen Dutch Harp Festival. Hij won de grootste internationale harpcompetitie ter wereld, speelde onder meer in Carnegie Hall, in Night of the Proms en werkte samen met balletchoreograaf Hans van Manen.

Van Kesteren bracht zijn debuutalbum Tomorrow Eyes uit bij het prestigieuze Deutsche Grammaphone. In 2018 ging zijn eerste eigen geschreven compositie voor harp, band en orkest in première bij Het Nationaal Ballet in een samenwerking met choreograaf Ernst Meisner.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij Schildersbedrijf Klijnsma, van Swinderenstraat 44 te Balk en bij aanvang van de voorstelling aan de zaal. Tevens zijn de toegangskaarten te bestellen via nutgaasterlan-sleat.nl > vanplan.nl

Foto Peter van der Heyden