Sneker carnavalsprins in actie CliniClowns

SNEEK - Geert Pieter Vermeulen uit Sneek maakt zich als carnavalsprins Geert Pieter de Eerste sterk voor een goed doel, in dit geval de CliniClowns.

,,Omdat ik dit een instantie vind die je met een ‘knipoog’ kunt koppelen aan een feest als het carnaval. De Cliniclowns zetten zich in voor zieke kinderen. En zieke kinderen roept bij mij iets van onrechtvaardigheid op. De optredens van CliniClowns aan ziekbedden van een ziek kind zorgen voor vrolijke en onvergetelijke momenten. Wat mooier kun je bedenken als goed doel?”, aldus Geert Pieter Vermeulen.

Zich realiserend dat het carnavalsfeest bij nuchtere Friezen nog wel eens een terughoudende reacties wil oproepen hoopt hij er toch een mooi carnavalsfeest van te gaan maken, waarbij het doel is om zoveel mogelijk mensen daarvan mee te laten genieten. ,,En als het een beetje meezit kunnen we ook nog een mooie bijdrage te kunnen leveren aan de CliniClowns.”

Dat wil de carnavalsprins realiseren door op de receptie georganiseerd op 24 februari loten te verkopen waarvan de opbrengst geheel ten goede komt van de CliniClowns. De prijzen voor de verloting zijn beschikbaar gesteld door diverse bedrijven uit Sneek.

,,Verder heb ik de carnavalsverenigingen die ons bezoeken op de receptie op 24 februari gevraagd om een donatie te willen doen aan de CliniClowns”, aldus Vermeulen. Hij nodigt alle inwoners van Sneek van harte uitnodigen naar de carnavalsoptocht te komen op op 2 maart vanaf 14.00 uur. ,,In die optocht wil ik toeschouwers vragen om een donatie te doen aan de CliniClowns. In de optocht zullen mensen meelopen die met collectebussen bij de toeschouwers langs gaan.

Verder vraagt hij de horeca in Sneek om tijdens het carnavalsweekeinde (van 1 maart tot 3 maart) bij de afrekenpunten een collectebus te plaatsen. Mensen die afrekenen kunnen dan gevraagd worden om een bijdrage te doen aan de CliniClowns. ,,Ik zou het geweldig vinden als we als Snekers een mooie opbrengst kunnen realiseren voor de CliniClowns. Laten we er gezamenlijk iets moois van maken.”