Drie keer goud ATC in Valentijnscup

SNEEK - Acrogymvereniging ATC-Sneek keerde gisteren met drie gouden medailles en twee van brons terug van de Valentijnscup in Oosterwolde.

B-Senior damesgroep Heleen v. d. Hoorn, Jenny Kuperus en Britt Abma sleepte een eerste prijs uit het vuur. datzelfde deed het D-Senior damespaar Nova de Jong en Chantal Wijker en het E-Senior herenpaar Remon Walta en Joost. De bronzen plakken kwamen op naam van het E-senior damespaar Danae Bakker en Myrthe den Otter en C-senior damespaar Fu Fen Been en Rozemarijn van Dijk.

ATC-Sneek deed met maar 11 teams mee.

Uitslagen zaterdag Instap:

Soraya de Jong en Rosa Dijkstra 9e

Felicity Krist en Quinty de Jong 12e

Chayenna de Jonge en Marije zigterman 12e.

E-junior damespaar Sanne Bootsma en Emma Riemersma 12e.

D-senior damesgroep Angelina Lourens, Lisan Been en Melissa Lageveen 7e

D-senior damesgroep Lynn Blauw, Wanda Meinen en Sam Meutgeert 4e.

Zondag:

B-Senior damesgroep Heleen v/d Hoorn, Jenny Kuperus en Britt Abma 1e.

D-Senior damespaar Nova de Jong en Chantal Wijker 1e.

C-senior damespaar Enna de Boer en Josien Hoekstra 5e.

Tijdens de Provinciale Kampioenschappen C-lijn in Dokkum kwam de junioren damesgroep Noa Jelsma, Tessa Jorritsma en Hester Bijker door een val niet verder dan een zesde plaats. Senior Damesgroep Evi Houtman, Esther Bergstra en Daisy Jillings zaten net naast het podium met een 4e plek. Seniorenduo’s Enna de Boer, Josien Hoekstra en Fu Fen Been, Rozemarijn van Dijk werden 5e en 6e. Zij hebben allemaal 24 maart een laatste kans om zich te plaatsen voor de halve finale NK.

Op de foto de gouden medaille winnaars: D-senior damespaar Chantal Wijker, Nova de jong en B-senioren damesgroep Jenny Kuperus, Heleen v/d Hoorn en Britt Abma tijdens de Valentijnscup.