ONS ook in tweede derby met lege handen

HARKEMA - Voor de tweede keer dit seizoen moest ONS Sneek zijn meerdere erkennen in Harkemase Boys. De in de eerste helft op achterstand geraakte equipe uit Sneek dacht vanmiddag dankzij een verzilverde strafschop van Yumé Ramos in blessuretijd een punt mee te nemen, maar kreeg in de 96ste minuut alsnog het deksel op de neus: 2-1.

De eerste kansen op het goed bezette sportpark de Bosk waren voor ONS Sneek. Maar die waren in de eerste tien minuten niet besteed aan topscorer Yumé Ramos. Na een kwartier haalde Michael Lanting hard uit, maar het schot vloog recht op goalie Erick Jansema af. Daarna maakte hij ook de nieuwe poging van Ramos onschadelijk. De thuisploeg was in de 20ste minuut wel succesvol toen aanvoerder Henny Bouius van afstand uithaalde. De streep vloog buiten bereik van doelman Barry Ditewig van ONS tegen de touwen.

Ook na rust was Ramos dreigend, maar ditmaal vloog zijn knal voorlangs. Aan de andere klant ontsnapte ONS aan de tweede tegentreffer toen Willem Huizing het schot van Dennis van Duinen tot voorbij Ditewig verlengde. Tot opluchting van ONS stond hij daarbij buitenspel. Jansema voorkwam iets later in de op en neer gaande fase de gelijkmaker toen hij ternauwernood een verkeerde kopbal van ploeggenoot Jans Jurn Sreutker buiten de palen hield.

Met in het laatste kwartier de snelle Genridge Prijor voor Lanting probeerde ONS er nog een niet onverdiend punt uit te slepen. Harkemase Boys zag in de levendige tweede helft pogingen van Kevin Mennega en Robert Stelpstra net over de lat verdwijnen bij Ditewig.

In de 92ste minuut ging de volgend jaar voor Harkemase Boys spelende Curty Gonzales slim over het been van Jesse Renken en kreeg een strafschop mee. Ramos faalde niet vanaf de stip. Zijn elfde doelpunt leverde echter geen beloning op, want in de 96ste minuut schoot Streutker, de man die halverwege de tweede helft bijna in eigen doel kopte, de thuisploeg alsnog naar de volle winst. Waarmee de druiven opnieuw zuur waren voor de in het blauw spelende ploeg uit Sneek. ONS bleef 6 punten boven de herkansingsstreep staan.