Paviljoen wordt Waterrijck

OFFINGAWIER De recreatieappartementen aan het Sneekermeer zijn grotendeels gestript om te worden vernieuwd. Eerder is de haven bij het voormalige paviljoen opgeknapt.

Het werk is onderdeel van de plannen van de investeerders van de vanuit Amsterdam opererende Merogroep om het sterk verouderde paviljoenterrein om te toveren in Waterrijck Sneekermeer. Ook het horeca- en kantoorgebouw op de geweldige locatie aan het Sneekermeer en het Prinses Margrietkanaal worden verbouwd en gemoderniseerd.

Dit jaar moet het tamelijk verloederde gebied in volle glorie zijn hersteld onder andere door het grootste deel van de recreatieappartementen fiks te moderniseren.

In de jachthaven verving Poralu Marine vorig jaar al de oude steigers door nieuwe van kunststof om plaats te kunnen bieden aan jachten en een fiks aantal zogenaamde houseboats. Eigenaren kunnen hier zelf mee varen, maar kunnen ze ook verhuren. Voor de varende kleine chalets bestaat toenemende belangstelling.

Na jaren van vooral negativisme rond het oude paviljoen moet het gebied vanaf dit jaar zijn omgetoverd tot een stijlvol recreatiegebied.