Ylona Kruis en Paul Geertsma gekroond

SNEEK - Ylona Kruis en Paul Geertsma zijn onlangs in het clubhuis van atletiekvereniging Horror in Sneek gekroond tot winterkoningin en -koning.

De uit Ysbrechtum afkomstige hardloopster werd bij de dames winnares van het klassement na vier winterlopen van Horror. Bij de heren was Goutumer Geertsma in het eindklassement de beste. Hij schreef ook de laatste winterloop op zijn naam. Hij was binnen een half uur terug op start- en finish op het Schuttersveld; 29 minuten en 37 seconden. Willem de Boer uit Exmorra kwam achter Roelof Oostra van SV Friesland als derde binnen in 30,40.

Ylona Kruis zette de klok stil op 36,08. Rian van Buren uit Sneek kwam als tweede binnen in 36,51 met achter haar de Horror-atletes Hilda Wijnja, Liesbeth Steenbergen en Ytsje Talsma-Kingma..

Tijdens de populaire winterloopserie krijgen de deelnemers een afstand voorgeschoteld van 8,9 kilometer. Daarmee is de winterloop bij uitstek geschikt voor een heerlijke (korte) duurloop of een voorbereiding op een ander loopevenement. Ook is de winterloop aantrekkelijk voor de beginnende loper die in de maanden daarvoor bijvoorbeeld opgebouwd heeft tot 10 kilometer te kunnen hardlopen.

Dee vele prijzen worden beschikbaar worden gesteld door Running Center Leeuwarden,