Amsterdam en Fridsma tweede in HT-race

Harlingen - Harry Amsterdam uit Sneek is in de Harlingen-Terschellingrace donderdag en vrijdag als tweede geëindigd in klasse 6 scherpe jachten ongemeten (SW tot 96,5). Hans Seydell uit Poppenwier sleepte een derde plaats uit het vuur in de categorie ORC-club groep 1 en 2. In klasse 8 van de Tirion 21 eindigde Frids Fridsma uit Woudsend als tweede.

Balkster Koen Heus stuurde zijn Ulepanne naar de winst in klasse 7: Scherpe jachten ongemeten (SW van 96,5 en hoger)

De 72ste HT-race beleefde uitzonderlijk moie omstandigheden met een stevige bries, windkracht 5 tot 6 baufort uit het noordoosten en mooi zonnig weer. Uitzonderlijk was dat alle klassen zowel op de heen- als de terugreis een langere baan zeilden tot in het Stortemelk, het zeegat tussen Vlieland en Terschelling. Voorzitter Jouke van Keulen van de Harlinger Watersportvereniging sprak van een historische race: ,,Dit is in de geschiedenis van de HT zeilrace nog niet eerder voorgekomen." 

De race terug op vrijdag 25 mei vroeg van de 136 deelnemende schippers wat meer geduld, met een zwakke tot matige oostenwind  was de tocht wat minder snel dan de vorige dag met een lang kruisrak van het Stortemelk tot de finish in Harlingen.