Sportieve revanche Menhir in Assen

ASSEN - De basketballers van ESBC Menhir namen zaterdagochtend vroeg in Assen sportieve revanche op Assist. Waar vorige maand nog van de jeugdige tegenstander werd verloren, was de ploeg uit Sneek nu met 73-81 de baas.

Ook nu was de Sneker ploeg verre van compleet. Deze keer ontbraken Ali Carti, Gerlof Velthuis, Johannes Idsinga en deed ook speler-coach Arnold van der Meulen niet mee. De laatste koos ervoor om met zijn jeugdteam mee te gaan naar een wedstrijd in Damwoude die op hetzelfde moment gespeeld werd.

Menhir begon onder aanvoering van de gebroeders Mats en Niels Haven sterk aan de wedstrijd. De broers scoorden 19 van de eerste 21 punten. Dat de wedstrijd doorging was overigens nog een meevaller. Er waren geen scheidsrechters beschikbaar en dus moest de coach van de thuisploeg de arbitrage op zich nemen. Menhir bleef tot aan de rust aan de goede kant van de score: 35-37.

Na de pauze pakte de thuisploeg een voorsprong van tien punten. Maar in tegenstelling tot een maand eerder kwam Menhir nu wel de dip te boven. Jeroen Zantingh gooide in de slotfase de laatste punten binnen. Topscorers werden Mats Haven (28), Danny Nowee (16) en Niels Haven (13). Menhir heeft nu een maand rust.