Team Winsum Sneek herstelt zich knap tegen landskampioen

WINSUM -In de elfde speelronde superleague of darts hoofdklasse herstelde Winsum Sneek zich na de twee teleurstellende resultaten tegen Den Haag en Ermelo knap met een knappe 7-3 winst op regerend landskampioen Mariahout.

De Snekers waren ook nog eens niet eens op volledige oorlogssterkte vanwege een programma voor de PDC spelers. Rick Hofstra, Frans van der Weit, Sylvester Paassen en Wieger Boonstra waren er wel en met succes. De regerend landskampioen kwam bijna met een volledige Belgische selectie. Alleen Davy van der Zande had de Nederlandse nationaliteit. Van der Zande kon met Andy Baetens, Jeffrey van Egdom en Sven Verdonck niet voorkomen dat de gelijkopgaande Round Robin met 9-7 in het voordeel van de Snekers werd beslist.

In de single partijen kon alleen Boonstra topper Baetens niet afstoppen en leed een 4-0 nederlaag. Teamgenoten Hofstra, Van der Weit en Paassen konden wel zege vieren. Respectievelijk was een 4-1, 4-2 en 4-3 eindresultaat tegen Verdonck, Van Egdom en Van der Zande goed voor een uitstekende uitgangspositie en een 4-1 tussenstand voorafgaand aan de koppels.

De Snekers moesten in de koppels bij de les zijn. De op papier sterkere koppel Hofstra en Van der Weit verloor namelijk het eerste koppel, maar daardoor was de overwinning van Paassen en Boonstra des te verrassender te noemen. Een 5-1 tussenstand als gevolg en het eerste wedstrijdpunt was zeker. Hofstra en Van der Weit konden hun eerste nederlaag knap wegspelen door een cleansheet aan de oche klaar te spelen tegen Baetens en Van der Zande en daarmee de overwinning in Friesland te houden. De puf was er in het laatste koppel wel een beetje uit voor Paassen en Boonstra nu de overwinning binnen was. Mariahout kon zodoende de schade iets beperkt houden.

In de solo liet Van der Weit er echter geen gras over groeien tegen de sterk spelende Baetens. Een 4-2 overwinning was een flinke kers op de taart voor de Snekers. De beide teams konden elkaar met een 7-3 einduitslag de handen schudden.

Zaterdag 23 februari reizen de Snekers af naar Terneuzen als een maand later thuis de kraker tegen Urk op het programma staat. Het onderlinge treffen wat eerder met een 6-4 nederlaag in het nadeel van de Snekers werd beslecht. Een zoektocht naar sportieve revanche tegen Urk gaat zaterdag 23 maart om 13:00 van start in Café de Trijesprong te Winsum Friesland.