Samuël Reitsma wint ontwerpwedstrijd zandsculpturen

SNEEK - Samuël Reitsma (5) heeft de ontwerpwedstrijd van het Zandsculpturen Festival Friesland in Sneek gewonnen.

Samuël werd eergister met zijn familie door het enthousiaste team van het Zandsculpturen Festival verwelkomd in Sneek. Hierbij mocht hij een prijzenpakket in ontvangst nemen; maar de mooiste prijs was nog wel zijn ontwerp uitgevoerd in het zand door kunstenaar Maxim Gazendam.

Samuël bezocht enkele weken geleden het Zandsculpturen Festival in Sneek samen met zijn opa en oma en was erg onder de indruk van de vele kunstwerken! Als groot fan van de films “Hoe tem je een draak”, miste hij alleen nog zijn grote helden Hikkie en Tandloos in het park wat dit haar het thema “Hollywood” heeft. Toen zijn opa en oma hem dan ook lieten meedoen met de ontwerpwedstrijd voor het sculptuur dat nog gemaakt moest worden, tekende hij meteen Hikkie op zijn draak Tandloos.

De organisatie van het Zandsculpturen Festival had wederom een behoorlijke klus aan de ontwerpwedstrijd. ,,Dat de wedstrijd opnieuw zó populair zou zijn, hadden we niet verwacht”, aldus Lennart Bregman van het Zandsculpturen Festival Friesland. ,,Dit jaar hadden we meer dan 500 inzendingen met allemaal leuke ideeën, dus de keuze was niet gemakkelijk!”.

De trotse Samuël kon nu ook aan zijn pappa en mamma het festival laten zien. Als kers op de taart mocht hij zelfs nog zijn handafdruk als handtekening in het sculptuur zetten. Ook kunstenaar Maxim Gazendam was te spreken over het ontwerp. ,,Wanneer een 5-jarige zo’n duidelijk idee heeft van wat hij wil, is dat toch een prijs waard!”.

Het Zandsculpturen Festival op het Flexa Parkeerterrein in Sneek is dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek, tot eind september.