Piano- en klarinetduo in Breahûs

SNEEK - Het Duo Heemsbergen & van Jaarsveld geeft vrijdag 4 juli om 20.30 uur in It Breahûs aan de Van Swinderenstraat 6 in Balk een piano- en klarinetconcert.

Het op een jonge en sprankelende manier uitvoeren van traditionele werken hebben Angélique Heemsbergen (piano) en Nicole van Jaarsveld  (klarinet) als doel. Het 'open karakter' van hun recitals wordt door het publiek zeer gewaardeerd.
 
Ze leerden elkaar kennen tijdens de internationale tournee van Stichting I Romantici in het jaar 2007. Hun eerste concert was een feit tijdens het afstuderen van Nicole aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Zij vervolgden hun samenwerking met het geven van vele succesvolle recitals.
Angélique en Nicole waren te horen in ondere andere de kleine zaal van het Concertgebouw en Muziekcentrum Vredenburg. Op Radio 4 waren ze live te beluisteren tijdens het programma Viertakt Podium. Recentelijk werden ze uitgenodigd om ook in Opium op 4 live een aantal werken ten gehore te brengen.
Samen met jonge, getalenteerde musici hebben Nicole en Angélique, naast het traditionele repertoire, werken met uiteenlopende, bijzondere bezettingen en een wereldpremière ten gehore gebracht.
In Balk zullen Angélique en Nicole naast muziek van Brahms ons ook verrassen met een werk van de Italiaanse componist Rota (bekend van de filmmuziek “The Godfather”) en met de danspreludes van de Poolse componist Lutoslawski (met volksmuziek als basis).
Dit concert is gratis. Wel is er een collecte bij de uitgang.