Van Wijnen knapt Potterzijlflat op

SNEEK - Woningstichting de Wieren heeft Van Wijnen Gorredijk B.V. opdracht gegeven  voor onderhoud en verduurzaming van de 96 appartementen in de Potterzijlflat. Gisteren tijdens de vastgoedbeurs PROVADA, ondertekenden beide partijen het aanneemcontract. De werkzaamheden aan de flat zijn op 2 juni 2014 begonnen.

Van Wijnen is bekend met het onderhouden en opwaarderen van grote complexen. In 2012 voerde het bedrijf in opdracht van de Wieren al de woning- en energieverbetering uit van tachtig flatwoningen aan de Loengasterlaan in Sneek en in 2013 waardeerde het de flat ernaast op naar energielabel B. Gecombineerd met de positieve ervaringen van de flatbewoners, die onder meer erg enthousiast waren over de beperkte overlast tijdens de werkzaamheden, besloot de Wieren om Van Wijnen ook de verbetering van de Potterzijlflat naar energielabel B te laten uitvoeren.

De werkzaamheden aan de Potterzijlflat bestaan onder meer uit het isoleren van de gevels, het aanbrengen van isolatieglas, het vervangen van tochtstrippen en het vervangen van kleine klepramen door vast glas met ventilatieroosters. De bestaande kopgevels worden voorzien van een aluminium-composiet beplating, waarmee de flat tevens een geheel andere uitstraling krijgt. In de woningen brengt Van Wijnen een compleet nieuw ventilatiesysteem aan en wordt de bestaande stalen standleiding van de riolering vervangen.

De asbestpanelen aan de buitenzijde worden gesaneerd en er komt een groot aantal appartementen in aanmerking voor vervanging van douche/toilet en keuken. De werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf deze maand tot en met 22 november  201