SP voert 'limbo-campagne' EU

SNEEK - Met een 3 procentnorm limbodans en het geld-over-de-balk-smijt spel voerde de SP campagne voor de EU verkiezingen van 22 mei aanstaande.

,,De 3% Limbo-dans laat  zien hoe belachelijk het is om koste wat kost altijd dieper door de knieën te gaan” aldus Fenna Feenstra, kandidaat Europarlement(iër) voor de SP uit Sneek. ,,De  mensen komen door de bezuinigingen, opgelegd door de EU, zonder werk te zitten, de zorg wordt steeds ontoegankelijker en de huren stijgen.  Europarlementariërs ontvangen flinke salarissen,grote onkostenvergoedingen en verspillen onnodig geld zoals bijvoorbeeld het verhuiscircus van Brussel naar Straatsburg en weer terug”.

De SP wil geen Europese superstaat waar alleen de belangen van banken en grote bedrijven een rol spelen. De SP wil welvaart en welzijn voor iedereen.

Samen met de SP afdeling Súdwest Fryslân heeft de SP flyers uitgedeeld aan de winkeliers. In de flyer “de SP maakt werk van het MKB” legt de SP uit wat de partij veranderd heeft in Europa voor het MKB. Ook het winkelend publiek kreeg een flyer met de titel “superstaat nee, samenwerken ja”.

Feenstra: ,,Samenwerken in Europa is prima op gebied van grensoverschrijdende zaken zoals milieu, vluchtelingen en criminaliteit, maar de meeste zaken waar Europa nu de baas over speelt moeten terug naar de nationale parlementen. We willen zelf de baas blijven over onze pensioenen, onze zorg en ons onderwijs”.