Smeekens opnieuw op sprintpodium worldcup

HEERENVEEN - Jan Smeekens in in het wereldbekerklassement opnieuw op het erepodium geëindigd. De in Sneek wonende winnaar van vorig werd in de eindafrekening na het finale weekend in Heerenveen derde achter de gebroeders Mulder.

Jan Smeekens werd tweede op de 500 meter en hij won de tweede race. Michel Mulder moest na de eerste sprint in Thialf zijn meerdere erkennen in tweelingbroer Ronald, die ook de leiding in het klassement overnam. Ook bij de 2e 500 op zondag, dus gewonnen door Jan Smeekens,  moest Michel zijn broer voor laten. Michel kreeg daarmee het zilver in het eindklassement.
Marrit Leenstra werd vierde op de 1000 en vijfde in het eindklassement. Ze werd 6e op de 1000 en 11e in het klassement. Bij de ploegenachtervolging won ze samen met Linda de Vries en Lotte van Beek het goud. In de eindrangschikking ging de hoogste podiumplaats ook naar Nederland.
Yvonne Nauta uit Uitwellingerga werd in de finalerace van de wereldbeker tweede op de 3 kilometer. In het eindklassement werd ze derde achter de winnende Sablikova en Pechstein.
Op de foto het worldcuppodium 500 meter met vlnr. Michel Mulder, Ronald Mulder en Jan Smeekens.