Cursussen fotografie starters en ver gevorderden

Lemmer - SNEEK - De cursussen fotografie en fotobewerking worden gegeven door Roland Bouma en Greetje Keuning, die als professioneel fotograaf en docent verbonden zijn aan FRB Fotografie in Jubbega, starten binnenkort in Sneek cursussen fotografie voor starters en ver gevorderden.

Populair, aldus het tweetal, is de basiscursus instelbare camera. Velen fotograferen met hun toestel op de automaat. Eigenlijk is dat jammer, want er valt veel meer uit de camera te halen als deze handmatig wordt ingesteld. Al bij de eerste les van deze op de praktijk gerichte cursus leer je hoe professioneel ogende foto’s kunt maken. Natuurlijk ga je aan de slag met prachtige speciale effecten door sluitertijd en scherptediepte. Je leert je camera te “begrijpen”, waardoor de kwaliteit van je foto’s sterk verbetert.
Elke les krijg je enkele fotografie-opdrachten als huiswerk. De resultaten daarvan worden met elke cursist individueel besproken.De zeven lessen worden eens in de twee weken op doordeweekse avonden gegeven. Na afloop van de cursus kun je je specialiseren in bijvoorbeeld landschap & natuur, portret, macro en bruidsfotografie.Meer informatie via 0516-461938 of surf naar fotografie-rolandbouma.nlBij de foto: Het natuurgetrouw vastleggen van de juiste kleuren en belichting leer je tijdens de basiscursus instelbare camera. Foto: Greetje Keuning.