VC Sneek klopt Set Up’65

SNEEK - VC Sneek heeft gisteravond het laatste reguliere competitieduel gewonnen. Na een close match tegen Springendal Set Up’65 werd het in de Sneker Sporthal 3-1 (25-27, 25-16, 28-26, 28-26).

Omdat op de kaarten op de ranglijst geschud waren stond het duel in het teken van ‘het goede gevoel’ met het oog op de naderende play-offs. De thuisploeg had het aanvankelijk weer lastig met het geregeld scherp serverende Set Up waarvan dit jaar al twee keer was verloren. Ook in de eerste set ging het, ondanks dat er nog 3 setpoints werden overleefd, mis voor de equipe uit Sneek.

In de tweede set had Sneek ineens geen kind aan de bezoekers. Na de 25-16 setwinst hield de ploeg ook in de derde set de leiding, ook al omdat Set Up nu serverend veel steekjes liet vallen. Maar de voorsprong verdween toen ook Sneek zich ook aan te veel foutjes bezondigde: 22-22. Het dubbeltje viel uiteindelijk op 27-26 wel naar de thuisploeg dankzij een service-ace van Chanel Baas.

Ook in de vierde set ging het gelijk op. Het leek op een vijfde set uit te draaien toen de gasten op 21-14 kwamen. Sneek knokte zich knap terug pakte de pot via opnieuw 28-26.