Sleutel van verdachte oplichting vanavond bij Opsporing Verzocht

SNEEK - Bij de aanhouding in Sneek van een 44-jarige man (zonder vaste woon- en of verblijfplaats) die wordt verdacht van oplichting, is een sleutel gevonden waarvan nog steeds niet bekend is op welk slot deze sleutel past. Vanavond wordt de sleutel getoond in Opsporing Verzocht.

De man bood in Nederland maar ook in het buitenland goederen aan maar als er door zijn klanten betaald was, kwam hij zijn afspraken niet na en de gedupeerden waren hun geld kwijt.

Dagje Ferrari rijden

Zijn aanbod was zeer divers. In een pagina grote advertentie bood hij een ‘dagje Ferrari rijden’ aan voor 350 euro. Na betaling van de huur en een borg van 500 euro werd een afspraak gemaakt op welke dag de Ferrari beschikbaar was. Op de bewuste dag kwam de 44-jarige niet opdagen en liet hij niets meer van zich horen. Ook ‘verhuurde’ hij appartementen, studentenwoningen en vakantiebungalows. Naast deze activiteiten bood hij kaartjes aan voor: - Tennis finale Roland Garros - Olympische spelen in Engeland - UEFA Champions league finale in Munchen

Verplichte alcoholtester

De 44-jarige was zeer creatief. Afgelopen zomer werd de alcoholtester verplicht in Frankrijk. Voor slechts 5 euro kon men de tester bij hem kopen. Aflevering vond niet plaats en het betaalde geld was weg. Gestolen auto’s ‘vond’ hij terug in Polen en tegen betaling van de onkosten en een kleine vergoeding wilde de 44-jarige de auto’s wel terug brengen naar Nederland. De oplichter die volgens zijn slachtoffers een gouden babbel had was vriendelijk en erg overtuigend. Bij de politie Fryslân zijn inmiddels 20 aangiften ontvangen.

Herkomst sleutel

Bij zijn aanhouding had de verdachte een sleutel in zijn bezit. Aan deze sleutel zat een metalen klos (zoals in hotels gebruikt worden) met het nummer 306. Tot nu toe is niet bekend waar deze sleutel vandaan komt. Het kan van een hotel of pension zijn maar misschien ook van heel iets anders. De politie wil via het programma Opsporing Verzocht er achter zien te komen waar deze sleutel thuis hoort. Het programma Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdag 27 november om 21.30 uur op Nederland 1. De herhaling van dit programma is op woensdag 28 november om 11.15 uur op Nederland 2.