Jan en Sanne Terlouw in bibliotheek

SNEEK - Vader en dochter Jan en Sanne Terlouw zijn dinsdagmiddag 11 maart 14.30 uur in de Bibliotheek Sneek voor een lezing.

Jan Terlouw is natuurkundige en bekend geworden als D66 politicus en schrijver. De laatste jaren schrijft hij samen met zijn dochter Sanne. Sanne heeft Nederlandse taal- en letterkunde gestudeerd. Zij heeft veel educatieve boeken geschreven en een aantal romans. In Sneek vertellen vader en dochter in de bibliotheek over hun nieuwe boek De verdwenen menora en over het samen schrijven van boeken. Aanmelden voor deze lezing wordt aanbevolen en kan in de bibliotheek.
Het thema van de Boekenweek 2014 is Reizen. Ondertussen ergens anders. In alle bibliotheken ligt in de Boekenweek van 8 tot 16 maart, zolang de voorraad strekt, het gratis Boekenweekmagazine voor lees- en reisliefhebbers. Het staat boordevol interviews, achtergronden en boeken over het thema. Beroemde schrijvers reizen in de Boekenweek naar de bibliotheken in Sneek en Workum.
De Boekenweekbundel van 2014 is, zolang de voorraad strekt, het cadeau van de bibliotheek voor haar leden en is getiteld Ondertussen ergens anders. In de bundel nemen bekende Nederlandse auteurs lezers mee op reis naar hun meest dierbare reisherinnering. In de Boekenweekbundel staat een bijzondere schrijfwedstrijd. De opdracht van de schrijfwedstrijd luidt exact hetzelfde als aan de schrijvers die in de bibliotheekbundel staan: beschrijf een reiservaring die je altijd bijgebleven is. De hoofdprijs is een reis naar Marokko met auteur Abdelkader Benali. Tot en met 31 maart kunnen verhalen aangeleverd worden op www.boekenweek.nl/bibliotheek<http://www.boekenweek.nl/bibliotheek>.html