Onzekere weersverwachtingen voor Pasen

Lemmer - Het paasweekeinde is voor velen het uitgelezen moment om erop uit te trekken. Het verwachte mooie weer tijdens de twee paasdagen zoals in diverse media inmiddels wordt verkondigd, staat echter nog niet helemaal vast. Er is namelijk een addertje onder het gras verschenen.

Aanloop naar Pasen

Op woensdag en donderdag hebben we te maken met een hogedrukgebied, dat zorgt voor veel zon en geleidelijk oplopende temperaturen. Waar het woensdag nog 12 tot 16 graden wordt, is het donderdag alweer een stuk milder met 14 tot 19 graden. Beide dagen blijft het droog. Goede Vrijdag verloopt vervolgens een stuk frisser en ook vallen er enkele buien. De zaterdag voor Pasen ziet er weer droog uit.

Pasen onzeker

De nieuwste modelberekeningen laten tijdens de paasdagen allemaal een hogedrukgebied zien, maar zijn niet unaniem in de mate van invloed daarvan op het Nederlandse weer. De grootste onzekerheid is een klein lagedrukgebied dat in de vorige prognoses van de weermodellen ten zuidwesten van ons land zou langstrekken, maar volgens 30 procent van de laatste visies precies over Nederland schuift. Dit zou een deels bewolkte en regionaal buiige Pasen kunnen opleveren met slechts 12 tot maximaal 16 graden, terwijl de maxima eerder nog leken te stijgen tot rond 20 graden. De komende dagen zullen uitsluitsel geven in hoeverre dit lagedrukgebiedje ook daadwerkelijk gaat ontstaan. Voor meer informatie over deze mogelijke paas-spelbreker, lees http://www.weer.nl/weer-in-het-nieuws/weernieuws/ch/0c33609aa91d7646781b69729263395a/article/paasweer-2.html