Ruime zege Waterpoort op Oranje Zwart

ZWOLLE - Het korfbalteam van De Waterpoort uit Sneek heeft zaterdag met 20-13 gewonnen van Oranje Zwart. Op het eigen Schuttersveld speelde de ploeg een sterke pot, waarin de al in de eerste helft opgebouwde voorsprong niet meer werd weggegeven.

 
De harde wind en regen bleken voor De Waterpoort geen spelbreker. De thuisploeg liep direct na het startsignaal weg bij Oranje Zwart. Na een 5-2 tussenstand halverwege de eerste helft en enkele mooie doelpunten van de Zwollenaren, werd er met een 10-7 stand gerust.
 
Na de onderbreking bleef De Waterpoort scoren en sterk verdedigen. Via onder meer Nick Huitema (strafworp) en Ingmar Otter liep De Waterpoort meer en meer uit. In de laatste tien minuten was het verzet van Oranje Zwart gebroken en liep de score op tot 20-13.
 
Komende zaterdag speelt De Waterpoot, dat nog altijd een minieme kans heeft op lijfsbehoud in de tweede klasse, opnieuw thuis. Bij winst dit weekend op hekkensluiter Harich heeft het achttal van coach Hans Meulman het lot in eigen handen tegen de ongeslagen koploper Spirit.