Wout Zijlstra jr. Nederlands kogelkampioen

AMSTERDAM -  AV Horrorlid Wout Zijlstra uit Folsgare is zaterdag Nederlands kampioen kogelstoten geworden met een stoot van 16,74 meter. De Sneker club won afgelopen weekeind vijf medailles bij de Nederlandse Kampioenschappen baanatletiek voor junioren.

Zus Katinka Zijlstra won zilver bij het kogelstoten en discuswerpen bij meisjes B. Fleur Baljet won zilver op de 5000 meter bij meisjes A. Wout Zijlstra maakte met zijn titel zijn rol als favoriet volledig waar. Bij het discuswerpen kwam hij oog in oog te staan met zijn rivaal Rody de Wolff uit Sint Nicolaasga. Met een worp van 53.07m kon Zijlstra de 54.27 m van De Wolff niet overtreffen, wel was zijn worp goed voor een clubrecord en een zilveren plak. Katinka is met haar 14 jaar nog een meisje C, maar kwam tijdens het NK uit voor meisjes B. De Folgaaster behaalde zowel op discus als op de kogel een tweede plaats. Met de discus wierp ze een afstand van 39,65m, een prachtig persoonlijk record en goed voor de tweede plaats. Bij de kogel wierp Zijlstra 14.16m en won hiermee de tweede prijs.

Fleur Baljet is de laatste tijd in een zeer goede vorm, ze verbeterde in de afgelopen maanden het ene clubrecord na het andere. De Oosthemse kwam uit op de 5000m. Ondanks de benauwde hitte, liep ze naar een tweede plaats met een tijd van 18.30.25.