Marleen Regter schrijft boek met begeleiders

SNEEK - Marleen Regter, een cliënt die woont en werkt bij Stichting Philadelphia heeft samen met begeleiders en vrijwilligers een bijzonder boek geschreven. Elke week is er een verhaal geschreven, uiteindelijk is het boek ‘Het grote avontuur van Toon’ ontstaan. De tekeningen die in het boek staan komen ook van de hand van Marleen.

Marleen bedacht onderwerpen die in het boek moesten gaan staan. Per keer is er een pagina geschreven, dit aan de hand van briefjes waar ze telkens onderwerpen opschreef. Het begin van het boek is bedacht tijdens de koffiepauzes met haar begeleidsters. Het verhaal eindigde per dag met een open einde, de week erop ging een andere begeleidster weer verder met het verhaal.

In de loop van het jaar vroeg Marleen ook begeleidsters van de woonlocatie om mee te schrijven. Toen Marleen een werkplek in Wijkgebouw de Eekmolen kreeg, werd ook een vrijwilligster daar gevraagd om mee te schrijven. Al met al begonnen de losse verhalen steeds meer een geheel te worden. Het idee ontstond om het in boekvorm uit te brengen.

Het eerste exemplaar reikte Marleen uit tijdens een kleine bijeenkomst aan haar ouders. Dit bijzondere boek is in een kleine oplage gedrukt en te koop bij www.boekenbestellen.nl.