Zonneboten in de Kolk

SNEEK - Vandaag is het dagje Sneek in de DONG Energy Solar Challenge. Rond start- en finishplaats de Kolk was om 11.00 uur het begin van etappe vier inclusief een massastart vanaf de kant en om 14.00 uur de tweede sprint van de competitie.

Daarnaast is dit de dag van Young Solar met om 13.30 uur de slalom en aansluitend op de sprint van de grote Challenge een Young Solar sprint. De deelnemers van Young Solar hebben er zin in. ,,We hebben gisteren een paar uur in de Paddock gekeken. De CLAFIS Private Energy Solar boot is fantastisch! Maar de boot van het Drenthe College en de Koninklijke Marine ook. Echt een vet strak ontwerp. En daar mogen wij vandaag tussenvaren. Yes!" , aldus Stijn Teuben, leerling van het dr. Nassau College.

SDOG Racing Team (T68), het team dat voor de start van de Solar Challenge hun boot volledig in vlammen op zag gaan, doet vanaf vandaag weer mee. Ze varen de race uit met hun zonneboot uit 2010, maar zijn geen onderdeel meer van de competitie. ,,We hebben er weer zin in! De boot is goedgekeurd en we gaan ervan genieten", zegt Niek van Prooijen, teamcaptain van het SDOG Racing Team.