Achterhoekers in zonnetje bij sculpturen

SNEEK - De tweede editie van het Zandsculpturen Festival Friesland in Sneek verwelkomde zaterdag op feestelijke wijze zijn 25.000ste bezoeker.

,,We wisten niet wat ons overkwam!”, zegt Jeroen Overdiep (39) die met zijn vriendin en drie kinderen het  festival in Sneek bezocht op zaterdagmiddag. ,,We zouden een kaartje kopen bij de kassa, toen plotseling een luide knal klonk en overal confetti vloog. De muziek begon luid te spelen, en we kregen bloemen en felicitaties…. Het was een gekkenhuis!”

Overdiep en zijn vriendin Willeke Ten Bulte wonen in de Achterhoek, en waren al een poosje van plan om naar het zandsculpturen festival te komen. Samen met de kinderen Samantha, Sven en Robin was het dan zaterdag eindelijk zover: een beslissing waar ze geen spijt van kregen!

Naast een “pretpakket” van het Zandsculpturen Festival, overhandigde Joris Hagting van Hotel-Restaurant de Daaldersplaats, mede namens Cinesneek een toepasselijke prijs: Een grote bos bloemen, en een mooie cheque voor een “Film & Diner Arrangement”. Uiteraard was er gebak voor iedereen,  en kreeg de familie een persoonlijke rondleiding langs de sculpturen van evenementen coördinator Stijn Brand.

Brand verwacht een drukke laatste maand op het Zandsculpturen Festival, met name door de toename in bedrijfsuitjes. ,,Het is de afgelopen weken ineens explosief drukker aan het worden” aldus Brands, “het lijkt wel alsof steeds meer mensen over het festival horen en hun buren,collega’s vrienden en familie ook naar Sneek sturen!”

Het Zandsculpturen Festival op het Flexa Parkeerterrein in Sneek is dagelijks geopend voor publiek, tot eind september. Verdere details en activiteiten via de website www.zandsculpturenfriesland.nl