Waterpoort pakt punt tegen Elko

ELIM - De Waterpoort hield zaterdag in het Drentse Elim een punt over aan de ontmoeting met Elko. Beide ploegen zijn, na twee gespeelde wedstrijden, nu wel gedeeld lijstaanvoerder in de derde klasse.

De score van beide ploegen liep lange tijd gelijk op. Net als vorige week miste Martijn Barendsen ook deze week vanaf de stip, even later kon Nick Huitema op deze wijze wel scoren. De thuisploeg zou later ook vanaf 2,5 meter missen. Frank Bruin zette zijn ploeg vlak voor rust nog op voorsprong, maar Elko kwam opnieuw op gelijke hoogte (6-6).

Na de onderbreking liep Elko kort weg van De Waterpoort. De roodhemden hielden een voorsprong van twee punten lange tijd vast. Tien minuten voor het eindsignaal konden Snekers echter terugkomen. Via 12-12 en 13-13 werd de score in de laatste minuten omgebogen tot een 13-15 voorsprong. De ploeg van Hans Meulman kon de overwinning ruiken, maar was niet bij machte om de thuisploeg op afstand te houden (15-15). De ultieme mogelijkheid op een overwinning was er in de slotseconden, toen De Waterpoort een vrije bal kreeg maar deze niet kon verzilveren.

Aanstaande zaterdag ontvangt De Waterpoort op het eigen Schuttersveld de ploeg van WWC uit Mantgum. De derby begint om 15.30 uur. De laatste duels tussen beide ploegen dateert uit het zaalseizoen 2011-2012, toen was De Waterpoort tweemaal veel te sterk voor de Mantgumers.