Zitvolleybaltopper even terug in Oppenhuizen

Oppenhuizen - Zitvolleybalinternational Luuk Adema komt vrijdag even terug op zijn oude basisschool It Harspit in Oppenhuizen. Voor het Back to School project van de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) gaan hij en alle andere Nederlandse internationals (volleybal, beachvolleybal en zitvolleybal) back to the roots om te vertellen over hun ervaringen in Oranje én om een clinic te geven.

In 2015 organiseert de Nevobo het WK Beachvolleybal én het EK Volleybal voor vrouwen in Nederland. Deze twee evenementen bieden een uitgelezen kans om heel Nederland met volleybal in aanraking te brengen. Als onderdeel van de grote breedtesportcampagne Join Volleybal bezoeken alle Nederlandse volleybalinternationals in het najaar van 2014 of het voorjaar van 2015 hun oude basisschool.

Op 10 oktober keren de volleyballers van het Nederlands zitvolleybalteam terug naar hun oude basisscholen. Zij zullen een presentatie geven in de klas en onder andere over hun eigen unieke ervaringen vertellen. Daarbij komen de thema’s ‘Het beste uit jezelf halen’ en ‘Sociaal, samenwerken en respect’ aan bod. Het bezoek wordt afgesloten met een clinic in de gymzaal.