Friese Poort trendsetter in duurzaam koken horecaonderwijs

Sneek - ROC Friese Poort Sneek neemt het voortouw in het streven naar duurzaam, gezond en ambachtelijk koken in de horecaopleidingen.

De school probeert aan te sluiten bij snel veranderende trends in de horeca. Plantaardiger, vers, gezond, eten met de seizoenen en vooral niks verspillen. Maar hoe speel je daar als horeca op in? En hoe geef je dit handen en voeten in het onderwijs? Daarom organiseert ROC Friese Poort Sneek op 4 november als allereerste ROC in Nederland een Dutch Cuisine diner. Dit diner is speciaal bedoeld voor leermeesters, koks, producenten, horecadocenten, politici, beleidsmakers en andere geïnteresseerden. Het belooft een culinaire reis te worden voor mensen die vol passie met eten bezig zijn. Boeiende ontmoetingen en inspirerende verhalen en - uiteraard - het beste eten dat Nederland te bieden heeft. De studenten van de Talentklas van ROC Friese Poort Sneek nemen deel aan deze avond. Dit is voor hen een bijzondere opdracht om aan mee te werken. De klas is enkele weken geleden onder leiding van chefkok Jan Smink gestart. Het Dutch Cuisine diner is een initiatief van Urgenda in samenwerking met SVH Meesterkok Albert Kooy (grondlegger Dutch Cuisine), het Koksgilde en Peter Klosse van de Academie voor Gastronomie. Urgenda is een organisatie voor duurzaamheid en innovatie die Nederland, samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, sneller duurzaam wil maken. Dutch Cuisine wil een platform bieden aan alle koks in Nederland die deze visie uitdragen: bewuster, gezonder en lekker koken vanuit onze Nederlandse identiteit.