Placido Domingo op witte doek in Cine Sneek

Sneek - Verdi’s opera I due Foscari over politieke intriges en familie eer, met Plácido Domingo in de bariton rol van de Doge van Venetië, is maandag 27 oktober – live vanuit de Royal Opera House – te zien in onder andere CineSneek.

Een nieuwe productie van Verdi’s meest donkere en sadistische opera, I due Foscari, met in de hoofdrol Plácido Domingo, wordt op maandag 27 oktober live vertoond, vanaf het iconische Covent Garden podium, aan een wereldwijd bioscoop publiek. In Nederland is de voorstelling te zien in 33 steden, verdeeld over het gehele land.

Voor de eerste keer bij het Royal Opera House zingt Plácido Domingo de bariton rol van de Doge van Venetië, waarmee hij zijn fenomenale repertoire van meer dan 144 rollen nog verder uitbreidt.

Venetië gedurende de Renaissance: een stad vol politieke intriges en een dubbele moraal. I due Foscari vertelt het tragische verhaal van de Foscari familie; de Doge, zijn ongelukkige zoon Jacopo (Francesco Meli) en Jacopo’s trouwe echtgenote Lucrezia (Maria Agresta). In deze corrupte stad, wordt de Doge door het machtige politieke systeem gedwongen een onmogelijke keuze te maken tussen zijn familie en zijn politieke verplichtingen.