Tweede editie 'Stap in de Marderhoek'

Oudemirdum - De boerderijen in de Marderhoek zetten zaterdag 8 november vanaf 13.30 uur hun deuren weer open tijdens de tweede editie van 'Stap in de Marderhoek'. Er is van alles te bekijken, te proeven, ruiken en te doen.

Vijf jaar geleden werd de eerste editie gehouden. Uit het hele land waren mensen gekomen om het evenement te beleven. ,,In de afgelopen vijf jaar kregen we regelmatig de vraag wanneer we het weer gingen organiseren", vertelt één van de initiatiefnemers. ,,Nu is het dan eindelijk zo ver: wij als bewoners doen er alles aan om een ieder weer opnieuw te verrassen." Er is van alles te zien, proeven en beleven op het gebied van: eten, muziek, drinken, toneel, streekproducten, ambachtswerk, landbouw, natuur, pony’s, koeien, leuke hebbedingetjes, kunst.

Stichting Kuychi

De opbrengst van de markt gaat naar het goede doel. Dit jaar is dat Stichting Kuychi, de regenboogkinderen in Peru. Een stichting met zeer betrokken mensen die kansarme kinderen en jongeren een toekomst bieden door middel van scholing en opleiding, goede voeding en voorlichting over persoonlijke hygiëne en verzorging. Op deze manier kunnen de jongeren zelf een bestaan opbouwen en de cirkel der armoede doorbreken. De jongeren van de horecaopleiding runnen zelf een hotel/logement. Vanaf half twee is een ieder welkom en kan men genieten van de prachtige omgeving en de gezelligheid in alle schuren. ,,Als je optimaal sfeer wilt proeven, kom dan na schemertijd. Tot half negen zal alles een sprookjesachtig tafereel worden. Uiteraard hopen we op mooi weer maar ook bij slecht weer zal het goed toeven zijn op alle adressen." Kijk voor meer informatie op www.marderhoek.com en op Facebook: facebook.com/marderhoek Stap in de Marderhoek