Signeersessie Het geheim der Eersten

Sneek - Zaterdag 29 november, van 14.00 tot 15.30 uur, signeren auteur Henriette Hemmink en wetenschapper/ontdekker dr. Emiel Amsterdam de thriller ‘Het geheim der eersten’ in boekhandel Van der Velde te Sneek.In het boek wordt een bijzondere archeologische ontdekking onthult die uniek is in zijn soort. Het boek gaat over het bewijs voor een relatie tussen de terpen en sterrenbeelden: de bouw van terpen is niet louter vanwege 'droge voeten', maar heeft een bijzondere, heidense achtergrond. De terpen waren de heidense heiligdommen en de locaties van deze heiligdommen werd bepaald aan de hand van sterrenbeelden. Het bewijs voor deze ontdekking legt een eeuwenoud plan bloot, dat was bedoeld om dit allemaal te verhullen.

Daarnaast legt Het geheim der eersten relaties tussen de Friese terpen en Gamla Uppsala, Stonehenge  en de piramides van Gizeh.

De ontdekking is verpakt in een thriller, om ze op deze wijze toegankelijk te maken voor een groot publiek. Het boek kent vele interessante zijwegen. Zo werpt het nieuw licht op de  oorsprong van onze tradities, van
Sinterklaas en zwarte Piet tot het kerstfeest. Welke rol speelt ons koningshuis in dit mysterie?

Het geheim der eersten speelt zich af in Fryslan, de kerk van Hindeloopen is het startpunt van de zoektocht. Belangrijke scenes spelen zich af in Sneek (met veel aandacht voor de lokale vrijmetselaars) en Nijland.