Woningcorporaties onder vernieuwd dak (foto's)

Sneek - De samenwerkende woningcorporaties Elkien (De Wiere), Accolade en Woon Friesland betrekken op 5 januari de tot modern kantoor omgetoverde oude gemeentelijke werkplaats op het veemarktterrein in Sneek.

Het oude, karakteristieke complex met lichtgekleurde houten schroten aan de buitenkant, vroeger de werkplaats die hoorde bij de ook al tot kantoor getransformeerde gashouder (Snakeware), heeft een glasrijk front gekregen. De ruimte achter de glazen wand biedt ruimte aan het nieuwe advies- en contactpunt voor huurders in Zuidwest-Friesland en kantoren. Opvallend is dat oude elementen bewaard zijn gebleven, zoals delen van de oude balkenconstructie van de oude werkplaats. Nu al krijgen werknemers van de woningcorporaties complimenten over de aantrekkelijke uitstraling van het kantoor. Vanaf het moment dat het nieuwe kantoor wordt betrokken gaan De Wieren en Elkien verder onder de naam Elkien.

De drie corporaties maken gebruik van één locatie, om zo op een efficiëntere manier hun klanten te helpen. Bijkomend voordeel is de geldbesparing: één locatie betekent minder kosten. Geld dat, zo zeggen de corporaties,  in moet worden gezet om te blijven zorgen voor betaalbare, toekomstbestendige en duurzame woningen.