‘Verwen jezelf, help een ander’

Sneek - Kleding en accessoires uit India en Peru, handgemaakte leren tassen, handgemaakte en beschilderde sieraden van keramiek uit Kenia, Italiaans servies uit Bassano del Grappa en sieraden en handgeslepen halfedelstenen: de ware liefhebbers kwamen dit weekend echt aan hun trekken tijdens het derde Sits Event dat op plaatsvond in Lokaal 55 in Sneek. Het event is een initiatief van Sits for women, een organisatie die met de verkoop van haar producten onderwijs financiert van kansarme meisjes in India.

Standhouders van diverse pluimage presenteerden afgelopen weekend hun exclusieve producten terwijl schrijfster Karin Belt haar debuutroman De Midlife Club signeerde. Organisator en oprichter van Sits for Women Margreeth Kuipers kijkt tevreden terug op het event: “’Verwen jezelf, help een ander’ is ons motto en dat is overgekomen bij het publiek. Iets waardevols kopen voor jezelf en tegelijkertijd weten dat de mensen die hier zoveel uren voor hebben gewerkt daar een eerlijke prijs voor krijgen, dat geeft een goed gevoel en dat hebben we vanmiddag kunnen delen.”

Met de verkoop van de in India en Peru ingekochte sjaals, tassen en accessoires financiert Margreeth Kuipers dagelijks onderwijs voor kansarme meisjes in India.De producten, op ambachtelijke wijze met de hand gemaakt van natuurlijke materialen, koopt zij direct van de vrouwen die ze produceren. Op deze manier steunt ze de plaatselijke bevolking en weet de koper zeker dat het om eerlijke handel gaat. Alle opbrengsten van de producten die Sits for Women tijdens het event verkoopt komen direct ten goede aan het onderwijs van de meisjes uit India.