Spierbundel uit Sneek mag naar Nederlandse Kampioenschappen

Sneek - Ewout Jellema (21) uit Sneek is vorige week zondag tweede geworden tijdens de wedstrijd 'Men's Physique atleet'. Zijn goede prestaties in deze wedstrijd verschaften Jellema de toegang tot de Nederlandse kampioenschappen die 26 april in Schiedam worden gehouden.

Men's Physique is een internationaal bekende klasse voor fitnessmodellen die gehouden werd bij het fitness- en bodybuildingevenement genaamd 'Ironman & Ironnmaiden 2014' in Sommelsdijk. 

 Amerika

,,Veel mensen weten niets van deze sport. In Amerika is dat heel anders, daar worden deze shows zelfs op televisie uitgezonden", vertelt de jonge Sneker die in 2013 nog tot Beachboy van het jaar werd gekroond. ,,Heel veel mensen weten ook niet wat er bij komt kijken om naar zo'n wedstrijd toe te werken", vervolgt hij. ,,Je moet maandenlang een strikt dieet volgen, waarbij elke gram voeding nauwkeurig wordt afgewogen, elke dag twee keer trainen, elke week de poses en het lopen op het podium oefenen, elke week het lichaam weer laten checken door de coach en het vetpercentage meten. Buiten zo'n wedstrijdvoorbereiding blijft dit doorgaan, maar dan is het allemaal iets soepeler. De laatste weken voor zo'n show ben je op je zwakst en is het lastig om nog mee te draaien in dagelijkse verplichtingen."

Mentale sport

Volgens de gespierde Sneker is het uiteindelijk een hele mentale sport. ,,Je hebt er veel discipline en wilskracht voor nodig. Je moet veel doen of juist laten om in zo'n shape te komen." Samen met zijn coach Ad Westerveen is hij nu bezig zich voor te bereiden op het NK van 26 april. ,,Als ik het NK win ga ik Nederland vertegenwoordigen in Europa en Amerika",  blikt Jellema alvast optimistisch vooruit. De gedisciplineerde sporter droomt ervan om de hoogste top te bereiken en andere mensen te inspireren.