Doldwaze winterkomedie

SNEEK - Theater Sneek biedt deze week aan een doldwaze winterkomedie, de reprise van Pesetas van Van der Laan & Woe, de Verleiders, Lakschmi met Adem en de samenspraak tussen Foppe de Haan en Evert ten Napel.

Alone@Home, met een knipoog naar de alom bekende film, is een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid; het leukste winteruitje voor de hele familie dit theaterseizoen. Alone@Home, donderdagavond 24 januari, is een avond vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts uitgevoerd in een vernuftig decor. Een verrukkelijke avonturenkomedie met aanstekelijke muziek voor de hele familie. In Alone@Home bedenken twee kinderen die alleen thuis zijn slimme trucs om de boeven, die het op hun huis voorzien hebben, buiten de deur te houden. Een geräuschmacher schept op het toneel met huis-, tuin- en keukengerei fantastische klanken en soundscapes.

Van der Laan & Woe brengen met de reprise van Pesetas een (vrijdag)avond totaalcabaret die bol staat van de grappen, scènes en muzikale acts. Pesetas is een virtuoze reis door de tijd die je alleen gelooft als je erbij bent geweest. .

De Verleiders met #niksteverbergen tonen aan dat iedereen geheimen heeft die niet onthuld mogen worden. Stel je een wereld voor waar al het nieuws dat jij ziet wordt bepaald door jouw salaris, jouw adres en wie jouw vrienden zijn. Stel je een wereld voor waarin je nooit in aanraking komt met nieuwe ideeën. En waar je geen geheimen mag hebben. Welkom in 2019.

De voorstelling LAKSHMI – ADEM zaterdagavodn in de Noorderkerkzaal is een modern verhaal. Over twintiger zijn, meisje en vrouw zijn in een nu en dan mannenwereld. Over soms de held zijn maar vooral ook de antiheld, de underdogpositie waar je trots op bent maar stiekem toch altijd verlangt naar erkenning.

Geïnterviewd door Evert ten Napel komt Foppe de Haan in theater goed tot zijn recht, zoals zondag om 14.30 zal blijken. Dit vanwege de ruimte en tijd die er is om zijn voetballeven uit de doeken te doen en zijn (levens)visie te delen met het publiek. Evert heeft de ontwikkelingen van Foppe als trainer op de voet gevolgd en de samenspraak tussen deze twee mannen leidt tot een prachtige theateravond: een must voor iedere voetballiefhebber!

De voorstelling Brigitte Kaandorp met Eh…woensdagavond 23 januari is uitverkocht.