David Bowie tribute en New Cool Collective

SNEEK - Prof Nomad-sessions verzorgt vrijdagavond in het Bolwerk in Sneek een David Bowie tribute. Een dag later treedt New Cool Collective op aan de Kerkgracht.

Drie jaar nadat de legendarische David Bowie overleed komt op speciaal verzoek het unieke Prof Nomad-sessions (Bartel Bartels) weer bij elkaar om hem te eren. Veel hits passeren vanavond de revu zoals : 'Rebel Rebel', 'Wild is the Wind', 'Ziggy', 'Heroes', 'Jean Genie', 'Fame', 'Let’s Dance' en 'Golden Years'. Maar er is ook aandacht voor de juweeltjes die minder bekend zijn.

De lofuiting was eerder op andere Nederlandse podia te zien en was een hoogtepunt op festivals als de Zwarte Cross en Oerol. De show brengt een prachtige greep uit het repertoire van Bowie dat vanaf Space Oddity uit 1967 tot zijn dood loopt. De band bestaat deze avond uit topmuzikanten die normaal spelen met bijvoorbeeld Douwe Bob, Niels Geusebroek, Gigantjes, Dotan en Henny Vrienten. Edgar Koelemijer zet een overtuigende David Bowie neer.

De Hollandse meesters van New Cool Collective vierden in 2018 hun 25-jarig bestaan. Dat betekent dat de band in januari 2019 aan het begin staat van iets nieuws: een tweede jeugd. NCC heeft ontelbaar vaak heeft getourd langs de hipste jazzclubs en festivals over de hele wereld. NCC speelt ook op de meeste gerenommeerde rock‐ en popfestivals. In de vaste achtkoppige bezetting of als negentienkoppige bigband.

NCC bestaat uit saxofonist Benjamin Herman, gitarist Rory Ronde, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, toetsenist Willem Friede, bassist Leslie Lopez en trompettist David Rockefeller.

Als graag geziene gasten van Mathijs van Nieuwkerk was de band in december 2018 nog te zien in De Wereld Draait Door met een uitvoering van 'My Favorite Things' uit The Sound Of Music.