ONS langs hekkensluiter Eemdijk

SNEEK ONS Sneek heeft zich vanmiddag weer wat meer lucht verschaft in de strijd voor handhaving in de derde divisie. Op eigen veld werd hekkensluiter Eemdijk met 4-1 geklopt.

Bij rust was het 1-0 op het Zuidersportpark. Het doelpunt kwam op naam van de aan het eind van dit seizoen vertrekkende aanvoerder Michael Lanting. Nadat Martijn Barto in het strafschopgebied over het been ging van ex-ONS'er Renco van Eeken mocht hij aanleggen vanaf elf meter. Dat deed de aanvoerder van de oranjehemden feilloos.

in de 59ste minuut stond Lanting met een vrije trap aan de basis van de tweede treffer van de thuisploeg. Yumé Ramos kopte raak: 2-0. Bij ONS kwam Jelle de Graaf in in 70ste minuut binnen de lijnen voor Genridge Prijor. Vlak daarna smeet ONS het duel definitief in het slot dankzij de naar Harkemase Boys vertrekkende aanvaller Curty Gonzales.

In de 79ste minuut was het opnieuw Ramos die het net vond na een knappe pass Van Barto. Eemdijk deed drie minuten voor tijd nog iets terug door David van de Groep. 

Dankzij de driepunter klom ONS twee plaatsen op de ranglijst ten koste van VVOG en Ajax (am.). De ploeg is nu 12e met 26 punten uit 21 duels. Eemdijk moet het tot nu toe doen met 8 magere puntjes.