Vrolijke opening Hippe heksen en paddenstoelenpad

Oudemirdum - Het was vrijdagmiddag een gezellige heksenketel in het Rijsterbos in Rijs. Het ‘Hippe heksen en Paddenstoelenpad’ werd feestelijk geopend door 39 vrolijke heksjes en tovenaars, onder toeziend oog van Henk van der Draai van It Fryske Gea en Iris Nutma van Bezoekerscentrum Mar en Klif.

De kleine heksjes en tovenaars hebben, onder begeleiding van heks Andreja en tovenaar Wiebren, allerlei leuke spelletjes en opdrachten gedaan langs de vrolijke paddenstoelen op de route. Ze hebben heksensoep gedronken, liedjes gezongen, heksenbezem gevlogen, naar puzzelstukjes gespeurd en heerlijke rode snoepwormen gegeten. Het hippe heksen en paddenstoelenpad is een vernieuwd pad met leuke spelletjes en opdrachten speciaal voor kleuters en peuters door het Rijsterbos. De boswachter van It Fryske Gea heeft prachtige paddenstoelen gezaagd en beschilderd en bij Bezoekerscentrum Mar en Klif zijn opdrachtenboekjes te koop, met een heksenmuts, om het pad zelf te kunnen beleven.

De Gaasterlandse Natuurweek

De Gaasterlandse Natuurweek wordt georganiseerd door een unieke samenwerking van verschillende natuur gerelateerde organisaties in de regio: Bezoekerscentrum Mar en Klif, It Fryske Gea, Vereniging Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Stichting Gaasterlân Natuerlân en IVN Súdwesthoeke. De gemeente De Friese Meren ondersteunt de Gaasterlandse Natuurweek. De foto's zijn gemaakt door Pier van der Heide.