MeteoGroup: koele fase nog niet voorbij

Lemmer - MeteoGroup verwacht dat de temperatuur, na de nieuwe dip van dinsdag, de dagen daarna wat gaat oplopen. Donderdag en vrijdag wordt het in het zuiden van het land rond 23 graden, maar een opmaat naar een stabiele en warme zomerse periode is dat niet.

Onstandvastig en opnieuw vrij koel

Tegen en in het weekend gaan er namelijk enkele buien vallen en daalt de maximumtemperatuur opnieuw tot rond de gemiddelde waarde van 21 graden. Wel neemt de buiigheid na het weekend af en komt de zon wederom wat vaker tevoorschijn.

Warm zomerweer laat op zich wachten?

MeteoGroup verwacht niet dat dat er binnen twee weken een periode van duidelijk warmer en stabiel zomerweer volgt. Hoewel het normaal is dat verreweg de meeste warmte in een heel zomerseizoen, de maanden juni, juli en augustus, pas na de langste dag (21 juni) valt, is dat een veeg teken. Gebleken is namelijk dat tijdens de koelere zomers sinds 1980, het wat vaker al vroeg in het seizoen tot warmte komt, dan in warme zomers het geval was. Gezien het temperatuurverloop tot dusver, en de verwachte temperatuur voor de komende twee weken, is de kans dat de zomer van 2014 een relatief koele wordt, op ongeveer 60 procent in te schatten.