Audities voor Musicalopleiding Muzt 

SNEEK - Voor het eerste jaar van musicalopleiding MUZT worden er op vrijdag 27 juni en 22 augustus audities gehouden. De musicalopleiding is bedoeld voor jongeren die serieuze ambities hebben op het gebied van musical. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via www.atriumsneek.nl

MUZT is de enige musicalopleiding voor jongeren in Friesland.  Muzt heeft als thuisbasis het Cultuur Kwartier Sneek, maar trekt leerlingen uit de hele regio. De opleiding is bedoeld voor jongeren die meerdere talenten willen ontwikkelen en een passie hebben voor musicals.

Tijdens de wekelijkse lessen in acteren door Iréne Martin, dans door Raymond Guzman en zang door Dennis Dronkers ontwikkelen de cursisten hun podiumkwaliteiten. Er zijn regelmatig optredens bij diverse voorstellingen, in theaters en bij vele andere gelegenheden in Friesland, Nederland en soms het buitenland.

Jaarlijks wordt een complete musical geproduceerd waarin alle cursisten deelnemen. Dit jaar was alweer de vijfde musical te zien in Theater Sneek. De musical HEKSEN behaalde lovende recensies en was vijf maal uitverkocht. Ook is Muzt aanwezig op podia in de open lucht zoals Heechspanning of Ut Sneek

Naast zang, dans en acteren volgen de cursisten lessen van gastdocenten over bijvoorbeeld grimeren, tapdance en theatertechniek en krijgen zij informatie over vervolgonderwijs. Daarnaast worden er excursies ondernomen naar bekende musicals met een backstage rondleiding en vindt er eens in de twee jaar een meerdaagse buitenlandse excursie plaats.

Meerdere oud-leerlingen hebben hun weg naar het vervolgonderwijs gevonden en spelen mee in landelijke producties. De opleiding in Sneek duurt drie tot vier jaar en motivatie en talent zijn een voorwaarden om het zware programma vol te kunnen houden. In de audities wordt vooral gekeken of een cursist de mogelijkheden heeft om verder te leren. Een muzikaal gehoor, inlevingsvermogen en dansante aanleg  moeten aanwezig zijn. Natuurlijk bepaalt inzet en enthousiasme van de cursist ook of hij/zij geschikt is.