Stagiair voert ElfstedenActie uit

SNEEK - Stagiair Aron Dongelmans van de Friese Poort sluit zijn stageperiode af met een ludieke ledenwerfactie voor de kunstuitleen van Galerie Peter Bax te Sneek. Tot zijn stage taak behoorde het onderzoek naar uitbreiden van het aantal particuliere  abonnees voor de kunstuitleen. Zowel de volwassenen als de juniorafdeling. Op zijn initiatief en met behulp van de galeriehouders Peter en Redmer Bax werd een flyer ontwikkeld die in een groot deel van de Friese elf steden verspreid zal worden.

 
De Elsfstedenactie is een actie voor onze Friese steden. De kunstuitleen van Friesland met de meeste kunstenaars in stock geeft op zijn verzoek 726 maanden gratis kunstuitleen cadeau. Al sinds 1992 staat Kunstuitleen Peter Bax bekend om zijn gewaardeerde internationale kunstcollectie waarmee zij klanten trekt uit heel Friesland en ver daar buiten, Purmerend, Apeldoorn, Zwolle en Utrecht, steden die allen een eigen uitleen kennen.
Binnen de door Aron bedachte actie krijgt iedereen die zich aanmeldt in de periode 22 maart t/m 5 april, in ieder geval de €15,- inschrijfkosten cadeau of een vrijkaart voor de voorstelling ‘Nat Gaan’ van De ConsulTantes op 17 of 18 mei in het Noorderkerk Theater te Sneek.
Inwoners van de elf steden waar de flyer wordt verspreidt kunnen op vertoon hiervan gebruik maken van de elf stedenactie die werd bedacht. Hierbij hebben de eerste 11 aanmeldingen uit ieder van de elf steden recht op 6 maanden gratis kunstuitleen. Zonder spaartegoed, maar met de keus uit een volwassenen- of juniorabonnement. Totaal 726 maanden. De flyer is ook verkrijgbaar in de galerie.
Lijstenmakerij, galerie en kunstuitleen Peter Bax werkt al jaren samen met de Friese Poort. Als erkend leerbedrijf bieden wij stagiaires steeds uitdagende werkopdrachten aan die van nut kunnen zijn in hun vervolgopleidingen.