Theaterprogramma NUT Gaasterlân-Sleat met breed scala aan voorstellingen

BALK - NUT Gaasterlân-Sleat is er in geslaagd om voor het nieuwe seizoen een theaterprogramma samen te stellen met een breed scala aan voorstellingen.

De aftrap van het nieuw seizoen wordt eind september verricht door de het cabaretduo ‘Droog Brood’ met de voorstelling ‘Toppers in de Mist’, een compilatie van de beste sketches uit hun twaalfjarig bestaan. Samen met de Openbare Bibliotheek Balk werd Hans Aarsman geprogrammeerd, fotojournalist, schrijver, maar ook entertainer. Hij trok al volle zalen in de Kleine Komedie in Amsterdam en nu dus met de voorstelling ‘Zelf Weten’ in Balk. Ook cultuur van eigen bodem, natuurlijk Tryater, met de toneelvoorstelling ‘In Leafde’ gebaseerd op de succesvolle film ‘The bridges of Madison County’ en het toneelstuk ‘Thúsfront’ over de uitzending van jonge beroepsmilitairen naar conflictgebieden. Een ander actueel onderwerp wordt behandeld door ‘Achmea Culpa’ in de voorstelling ‘Krimp’. De humoristische voorstelling, geschreven door Gerrit Breteler, zet de kijker aan tot nadenken over dit heikele thema. Klaas Jansma komt met zijn enorme kennis over de scheepvaart vertellen over ‘Skippers en skippen fan Gaasterlân’.

Gorterfestival

Eind november vindt het Gorterfestival plaats ter ere van de geboortedag, precies 150 jaar geleden, van de dichter Herman Gorter. Dit festival, georganiseerd samen met de ‘Kunstkring Gaasterland’ en de CSG Gaasterland Balk, brengt een scala aan bekende dichters naar Balk, maar ook voordrachten van scholieren van de CSG. De avond wordt geleid door Tamara Schoppert. Muziek heeft ook belangrijke plaats in het programma van NUT Gaasterlân-Sleat. Zo komt Remy van Kesteren, een van de beste harpisten ter wereld, verhalen vertellen met zijn harp, hetgeen hij zo fantastisch doet, dat de wereld aan zijn voeten ligt. Ook muziek, maar dan in een ander genre wordt vertolkt door Jaap Mulder en zonen, tijdens de voorstelling ‘Vladimir’, waarin het leven van Vladimir Vysotsky centraal staat. Het theaterconcert met de naam ‘Santiago’ van Leonie Jansen en Vaarzon Morel brengt muziek uit alle windstreken met één gemene deler en dat is: ‘passie’. De familievoorstelling ‘Hoe verzint ‘ie het toch allemaal’ van Jaques Vriens is geestig en ontroerend, een voorstelling die door jong en oud zal worden gewaardeerd. In de categorie ‘kleinkunst’ zorgen de aantrekkelijke jongedames ‘Maartje en Kine’ voor hoogstaand en orgineel muzikaal vertier met de voorstelling ‘Vreemd Volk’. Hun humorvolle optredens trekken inmiddels volle theaters en ook verschijnen ze steeds vaker op tv. De uitsmijter van het seizoen wordt verzorgd door de heren Freark Smink en Joop Wittermans met de voorstelling ‘Feteranen’, waarbij het devies is; direct kaarten bestellen, want gegarandeerd uitverkocht.

Open Theaterdag

Op zaterdag 30 augustus wordt het theaterseizoen geopend met de ‘Open Theaterdag’. Men kan dan terecht in het centrum van Balk bij de bekende bakfiets, bemand door bestuursleden van NUT Gaasterlân-Sleat. Hier kan informatie kan worden verkregen over de voorstellingen. Kaarten voor de voorstellingen kunnen vanaf 15 september worden gekocht bij Schildersbedrijf Klijnsma aan de Van Swinderenstraat 44 in Balk.